Project ---
Fox Valley Mall
SCOPE ----

The Maxxit team worked closely with Centennial, Graycor and Stantec to bring their design to life. This high performing team transformed a complex design into a beautiful, durable and easy to install architectural showpiece.  The space features a park like theme that is inviting to shoppers and is a gathering point for people in the neighboring communities.

Location

Aurora, IL

 

 

 

A whimsical tree house was designed to anchor the space.  A floating outer shell was made from curved Protero beams that are purposed to create a tree top effect and incorporate a ‘unique’ spiral staircase into the design.

 

 

 

This beautifully crafted spiral staircase with a center support column was designed to match the appearance of the two tree columns and creates an access route to the top of the treehouse.

 

 

Perforated steel in the railing panels and stair risers is used to regulate light and create ventilation within the space.

 

 

 

To further enhance this dramatic setting and to light up the center court of the mall integrated lighting is incorporated into the outer shell of the treehouse as well as the handrail of the staircase.

Similar Projects ----
HAVE A PROJECT YOU’D LIKE
TO TALK TO US ABOUT? ----

Feel free to say hello to our team and get your problem solved and your vision realized.

Newsletter Sign Up ----

Sign up for exclusive news and updates from Maxxit.